2018. március 20. kedd
Riasztás
Soproni járás
Nincs érvényben riasztás

2018. március 20. kedd
2018. március 21. szerda

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.03.21. szerda éjfélig

Havazás:

Helyenként elsősorban az ország északkeleti harmadában éjfélig gyenge havazás (lokálisan lepel-1 cm) kialakulhat. Szerdán említésre méltó csapadék nem valószínű.

Hófúvás:

Szerda reggeltől, estig északkeleten (Borsod, Szabolcs és Hajdú megyében) a 40-50 km/h-s széllökésekkel kísért északkeleti szél gyenge vagy helyenként akár közepesen erős hófúvást okozhat. Szerda éjfélig elsősorban a Bakony magasabban fekvő részein az időnként erős (40-50 km/h) széllökésekkel kísért északnyugati szél gyenge hófúvást okozhat.

2018.03.20. 18:15 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2018. március 20. 18:28 (17:28  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.