2019. május 25. szombat
MeteoStúdió

OMSZ: 2019. május 24. 14:17

Átmeneti esőszünet

Ezen a hétvégén sem "romlik el" az idő, sőt egyre melegebb és szárazabb léghullámok érkeznek fölénk. A nappali felmelegedés erősödik, a csapadékhajlam pedig jelentősen csökken. Hétfőtől ismét fordul a kocka, akkor egy mediterrán ciklon érkezik.

OMSZ: 2019. május 23. 14:17

Tovább szakadozik

A Dunántúlon már nő a napos órák száma, ezzel szemben keleten a helyzet még szinte változatlan marad: erősen felhős ég, záporok, esetleg zivatarok. A szél veszít erejéből, így pénteken már csak időnként élénkül meg.

OMSZ: 2019. május 22. 14:35

Kissé szeles hátoldal

A tőlünk északra örvénylő ciklon hátoldalára kerülünk, emiatt kissé szelesebbé válik időjárásunk. Szakadozottabbá válik a felhőzet, egyre inkább a gomolyfelhők veszik át az uralmat az égen. Keleten kell nagyobb eséllyel záporra, zivatarra számítani.

OMSZ: 2019. május 21. 13:55

Visszakanyarodó csapadék

Tőlünk északra sekély ciklon örvénylik, amelynek felhő- és csapadékrendszere szerdán visszakanyarodik térségünk fölé, emiatt többfelé várható csapadék; hol eső, hol zápor formájában zivatarral.

OMSZ: 2019. május 20. 15:24

Forgatókönyv a következő napokra

Szerdáig még nagyobb eséllyel fordul elő csapadék, azt követőn azonban a fölöttünk tartózkodó ciklon arrébb áll és több napsütésre készülhetünk. De hogy a hétvégére visszatér-e a változékony időjárás, csak a videóból derül ki.

OMSZ: 2019. május 19. 15:19

Zivataros hétkezdet

Több hullámban érkeznek hozzánk a zivatarok az előttünk álló órákban és az éjszaka során. Hogy merre lesznek nagyobb számban és meddig tart még a labilis időszak, az a kisfilmből kiderül.

OMSZ: 2019. május 18. 14:52

Medárd előtti Medárd?

Gyakran fog esni a következőkben is, de nem egész napos esőről van szó. Inkább nyári záporok formájában, tehát rövid ideig, de akkor ahogy a csövön kifér. A hőmérséklet egészen kellemesen alakul, különösen a hétvége hátralévő részében.

OMSZ: 2019. május 17. 15:44

Indul a konvektív szezon

Az országos kiterjedésű, illetve hosszú-hosszú órákon át kitartó esőzéseknek vége szakadt, ezeket felváltják a kisebb területi kiterjedésű, ám intenzívebb csapadékkal járó záporok, zivatarok. Ezek mellett már több órára kisüthet a nap, és hőmérséklet is emelkedik.

OMSZ: 2019. május 16. 15:06

Vasárnapig melegedés

Délies áramlással a hét hátralévő részében egyre melegebb levegő érkezik a Kárpát-medence fölé. Nem lesz azonban csapadékmentes a hétvége, záporok, zivatarok előfordulhatnak, nagyobb számban vasárnap.

OMSZ: 2019. május 15. 15:40

Napsütéses május közepe

A tartósan csapadékos időnek átmenetileg vége, ugyanis a hét második felében végre szárazabb és egyre melegebb léghullámok érkeznek a Kárpát-medence fölé. A hétvégén országszerte 20 fok fölé emelkedik napközben a hőmérséklet.

Cikkek száma:
MeteoStúdió