2019. január 16. szerda
MeteoStúdió

OMSZ: 2019. január 16. 14:30

Mintha tavasz lenne

A délnyugatira forduló szél csütörtökön átmenetileg elhozza a kora tavaszi érzést az ország nagyobb részére, több helyen érheti el a hőmérséklet csúcsértéke a 10 fokot. Ezzel szemben lesznek olyan területek is, ahol nem lehet majd sokat érezni az enyhülésből. 

OMSZ: 2019. január 15. 16:09

A változás szele

A hét közepéig alapvetően továbbra is az észak-európai markáns ciklon alakítja majd időjárásunkat, egész pontosan az e ciklon előtt délnyugati áramlással érkező több fokkal enyhébb levegő. Átmenetileg jelentős melegedésre számíthatunk. A hétvégén azonban tőlünk északra anticiklont figyelhetünk majd meg, emiatt ismét hidegebb léghullámok érkeznek majd fölénk. A jövő hét első napjaiban pedig a térségben egy régen látott vendég, egy mediterrán ciklon okozhat több helyen havazást vagy esőt a Kárpát-medencében.

OMSZ: 2019. január 14. 15:02

Újra támad a szél

Hétfőre virradóan egy hidegfront érte el hazánkat, amely mögött az északnyugatira forduló szél többfelé viharossá fokozódott. Kedden még hasonlóan szeles időre van kilátás, de vajon mit tartogat számunkra a hét többi része?

OMSZ: 2019. január 13. 16:42

Olvadás viharos széllel

Az éjszaka átvonuló hidegfront mögött hétfőn nagy területen viharossá fokozódik az északnyugati szél. Napközben mindenütt fagypont fölé melegedhet a levegő, a meglévő hóréteg egyre inkább csökkenni fog.

OMSZ: 2019. január 12. 16:29

Szeles napok előtt

Szeles napok elébe nézünk a jövő héten. A kisfilmből az is kiderül, hogy pontosan mikor érkezik és mekkora lökések várhatók.

OMSZ: 2019. január 11. 16:07

Hétvégi havas kilátások

Az éjjel egy melegfront éri el hazánkat, amelyből egyre többfelé havazás várható. Bővebb információért nézzétek meg kisfilmünket!

OMSZ: 2019. január 10. 15:19

Halmazállapotok harca

Hideg hajnalok következnek, péntek estétől ismét országszerte havazás kezdődik, de a melegebb légtömegek megkavarják a lapokat már délelőtt. További részletek a videóban.

OMSZ: 2019. január 9. 15:12

Peremhullámok mentén

A lehullott hó a Dunántúlon gyors olvadásnak indult, de északkeleten még tartja magát. Lesz-e utánpótlás? Mennyire lesz csípős a hajnal? A válaszokért tekintsd meg videónkat!

OMSZ: 2019. január 8. 15:26

Változékony idő hóval és esővel

Kedden egy okkludálódó ciklon frontja éri el a Kárpát-medencét, a magasban meleg levegő áramlik térségünk fölé. Szerdán viszont már hidegfront érkezik, és magassági hidegörvény helyeződik fölénk.

OMSZ: 2019. január 7. 15:51

Érkezik az utánpótlás

Alig telt el idő a hétvégi országos havazás óta, már érkezik is az újabb csapadék. Ismét melegfront ér el minket, sokfelé fog gyarapodni a már meglévő hóréteg, de megint lesznek tájak, ahol gyorsan olvadni fog a hó.

Cikkek száma: