2018. június 25. hétfő
Elemzések, szöveges előrejelzések

OMSZ: 2018. június 25. 14:19

Csapadékos idő hátráltatja a betakarítást

A hétvége hűvös, de a legtöbb helyen száraz időjárása után a hét közepén csak kis mértékben melegszik az idő, és egy mediterrán ciklon hatására szerdán sokfelé kell esőre, majd csütörtökön és pénteken az eső mellett záporokra, zivatarokra is számítani. A csapadék jót tesz a napraforgó és a kukorica fejlődésének, viszont hátráltatja a repce illetve az őszi búza betakarítását.

OMSZ: 2018. június 21. 15:11

Hűvös idővel kezdődik a csillagászati nyár

Péntek reggelre markáns hidegfront vonul át a Kárpát-medence fölött. Sokfelé várható számottevő mennyiségű csapadék, és a front mögött jelentősen lehűl a levegő. A hétvégén hűvös, de jellemzően száraz időben lehet haladni a mezőgazdasági munkákkal, és a következő héten nem is tér vissza a kánikula.

OMSZ: 2018. június 18. 15:10

Átmenetileg visszatér a kánikula

Az elmúlt hetek meglehetősen csapadékos, főként záporos, zivataros időjárása után a héten csökken a csapadékhajlam, elsősorban hétfőn, illetve csütörtökön és pénteken egy hidegfronthoz kötődően lehet esőre, záporokra, zivatarokra számítani, és a hétvégére a meleg is jelentősen mérséklődik.

OMSZ: 2018. június 14. 14:50

A jövő héten érkezik a száraz idő

Ezen a héten még sok felhő, többszöri eső, zápor, zivatar várható, de már kevesebb mennyiségben, mint eddig. A jövő héten aztán szárazra fordul az idő, újra lehet majd haladni a mezőgazdasági munkákkal.

OMSZ: 2018. június 11. 14:20

Medárdi, zivataros időjárásra kell számítani

Az előttünk álló héten csütörtök-pénteken egy átmeneti kisebb lehűlés után visszatér a nyári meleg, egyébként pedig maradnak a majdnem mindennapos zivatarok, területi átlagban pedig újabb jelentős mennyiségű csapadék várható. A zivataros időjárás miatt nehéz tervezni a mezőgazdasági munkákat, a betakarítás előtt álló kultúrákban az esős, viharos idő károkat, terméscsökkenést és minőségromlást fog okozni.

OMSZ: 2018. június 7. 13:47

Nem mindenhová, csak foltokban érkezik a csapadék

Nem változik számottevően időjárásunk, folytatódik a nyári idő ismétlődő, hol itt, hol ott kipattanó záporokkal, zivatarokkal.

OMSZ: 2018. június 4. 14:31

Záporok, felhőszakadások öntözik a talajt

Számottevő változás nem várható időjárásunkban, továbbra is meleg, labilis légállapotú levegő tölti ki a Kárpát-medencét. Folytatódik az átlagosnál melegebb, többnyire napos, gomolyfelhős idő többfelé záporokkal, zivatarokkal, néhol egy-egy nagyobb felhőszakadással. Nagyobb területre kiterjedő légköri aszály a héten nem valószínű.

OMSZ: 2018. május 31. 13:07

A hétvégére kissé mérséklődik a meleg, és visszatérnek a zivatarok

A hét közepén tapasztalható száraz, és igen meleg idő után péntektől ismét megjelennek a záporok, zivatarok. Eleinte csak elszórtan, majd szombaton és vasárnap már többfelé lehet csapadékra számítani meglehetősen nagy területi változékonysággal. A hétvégére a hőmérséklet is visszaesik pár fokkal, de még ezzel együtt is az ország nagy részén jellemzően napos, kora nyári időre van kilátás.

OMSZ: 2018. május 28. 14:40

A héten már légköri aszály is várható

A héten folytatódik a kora nyári idő sok napsütéssel, 30 fok körüli csúcsértékkel, de a nedves levegő átmenetileg kiszorul hazánk térségéből. Ennek eredményeként a hét közepén a záporok, zivatarok esélye jelentősen csökken, ugyanakkor a hét vége felé ismét szórványosan valószínű csapadék. A keleties áramlással érkező száraz levegő miatt, elsősorban a hét közepén a legmelegebb órákban már légköri aszályra is számítani kell.

OMSZ: 2018. május 24. 16:16

Meleg idő zivatarokkal

A következő napokban is folytatódik a többnyire napos, meleg időjárás helyenként záporokkal, zivatarokkal, elszórtan felhőszakadással. Nagy területre kiterjedő, áztató jellegű csapadékra a következő egy hétben nincs kilátás.

Cikkek száma: