2018. július 19. csütörtök
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.07.19. csütörtök éjfélig

SZÉL: Ma is nagy területen lesz erős az északnyugati szél a Dunántúlon és a középső országrészben, de viharos (60-65 km/h körüli) lökések inkább már csak a magasabban fekvő helyeken fordulhatnak elő.

ZIVATAR: Csütörtök délutántól keleten, északkeleten megnő az esély zivatarok kialakulására, amelyeket néhány helyen felhőszakadás (>20-25 mm) kísérhet.

2018.07.18. 22:55 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2018. július 19. 06:02 (04:02  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.