2019. május 22. szerda
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2019.05.23. csütörtök éjfélig

Ma estig elszórtan valószínűek zivatarok, eleinte inkább az ország déli felében, majd az Északi-középhegység térségében. Holnap főként északkeleten és az ország keleti felében várható zivatarok kialakulása kis méretű jég, intenzív csapadék és szélerősödés (50-65 km/h) kíséretében. Ma inkább a nyugati, holnap már az északnyugati irányú szél lehet időnként viharos (~60 km/h)

2019.05.22. 09:47 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2019. május 22. 09:52 (07:52  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.