2018. augusztus 21. kedd
Interaktív

OMSZ: 2018. augusztus 16. 16:25

Fontos, de nem frontos napok

Augusztus 20-a közeledtével egyre inkább kíváncsiak vagyunk az „ünnepi időjárásra”. Már a címből is kiderül, hogy a következő napokban elkerülik hazánkat az időjárási frontok. Tehát nem kell számítani semmilyen veszélyes időjárási eseményre? Lássuk a részleteket!

OMSZ: 2018. augusztus 14. 17:55

Augusztus 20. – Kánikula csapadék nélkül

Az előttünk álló hét időjárása nem tartogat sok izgalmat. Szerencsére, sóhajtanak fel kórusban a rendezvényszervezők, a különböző szabadtéri programokon részt venni szándékozók, valamint a nyaralók is.

OMSZ: 2018. augusztus 10. 21:21

Megváltó (?) hidegfront

Az augusztus első 10 napjában tapasztalható időjárás enyhén szólva megosztja a közvéleményt. Sokan azt kérdezik, miért nem volt az időjárás ilyen már júliusban is, míg mások már az évszakváltást hozó hidegfrontokat várják. Mire számíthatunk a most érkező, erősnek semmiképpen sem nevezhető hidegfronttól?

OMSZ: 2018. augusztus 8. 18:03

Vakít a fény, tombol a nyár

Sok napsütés és hőség, ez jellemzi jelenleg mindennapjainkat. A strandolók számára ideális az időjárás a héten, de vannak köztünk olyanok is, akik már várnának egy jelentős lehűlésre. Napok óta bizonytalan, hogy a hétvégére megérkezik-e a várva várt hidegfront. A kisfilmben erről is szó lesz.

OMSZ: 2018. augusztus 2. 18:02

Nem tágít a hőség

Hol volt, hol nem volt?… ez lehetne a mai nap fő kérdése, már ami a zivatarokat illeti, amelyek több helyen frissítik, frissítették fel ma a levegőt. A másik kérdés a hétvége időjárása; lesznek zivatarok, vagy kisüt a nap? Végül, de nem utolsó sorban pedig folytatódik a hőség? Kisfilmünkből kiderül.

OMSZ: 2018. július 31. 17:05

Útmutató a hőség átvészeléséhez

Bár szerencsére nincs igazán komoly hőhullám hazánkban, a több napos hőség sokak számára megterhelést jelent. Legújabb kisfilmünkből megtudhatja, mennyire volt, meddig és mennyire lesz meleg, valamint néhány praktikus tanács is elhangzik.

OMSZ: 2018. július 26. 19:00

Izzadtság és esőcseppek

Izzadtság és esőcseppek egyaránt potyogni fognak a következő napokban. Más szóval fülledt kánikula vár ránk, nyári záporokkal.

OMSZ: 2018. július 24. 15:16

Sok napsütés, délutáni zivatarok, nyári meleg

A hőmérséklet immár tényleg a nyarat idézi, de az igazi nyárhoz a zivatarok is hozzátartoznak. Péntekig ezek legfeljebb csak szórványosan várhatók, a hétvégétől viszont már nagyobb esély van a kialakulásukra, akár felhőszakadással is kísérve.

OMSZ: 2018. július 19. 15:53

Nem egészen felhőtlen kilátások...

Ismét közeledik a hétvége, ismét elromlik az idő? Tekintse meg kisfilmünket a válaszért, és a "bűnösért"!

OMSZ: 2018. július 17. 16:15

Mi szél hozott?

Tehetnénk fel a klasszikus kérdést. Ezúttal az északnyugati szél fog süvíteni, szerdán nagy területen viharossá fokozódik. De a nagy szél vajon lehűlést is hoz? Erre a kérdésre is kapunk választ hamarosan!

Cikkek száma:
Interaktív