2024. április 24. szerda
Hírek

HungaroMet: 2018. szeptember 14. 09:32

OMSZ – Csopa Meteorológiai Estek: A jövő éghajlatváltozásának kutatása

Együttműködésben az Országos Meteorológiai Szolgálattal 2018 őszén a második évaddal folytatódnak az OMSZ-Csopa Meteorológiai Estek a Csopa Délután sáv keretében. A szolgálat munkatársaitól tanulunk a mindennapjainkra oly nagy hatást gyakorló időjárásról.
Zsebeházi Gabriella éghajlatkutató előadása "A jövő éghajlatváltozásának kutatása" címmel 2018. szeptember 25-én, 17 órakor kezdődik a Csodák Palotájában.

Téma: A jövő éghajlatváltozásának kutatása

Előadó: Zsebeházi Gabriella meteorológus, éghajlatkutató (Országos Meteorológiai Szolgálat, Klímamodellező Csoport)

Helyszín: Csodák Palotája (1036 Budapest, Bécsi út 38-44.)

Időpont
: 2018. szeptember 25. 17 óra


Az ipari forradalomtól kezdve az ember jelentős mértékben avatkozik be az éghajlat alakításába, és a jelenlegi gyors ütemben zajló változásokért döntő mértékben felelős. Ennek jeleit ma már a bőrünkön tapasztalhatjuk: növekvő hőhullámok, hosszabb száraz időszakok, intenzívebb csapadékesemények jelentkeznek hazánkban, amit a mérések is igazolnak. A jövőbeli éghajlatváltozás klímamodellek segítségével vizsgálható, melyek matematikai egyenletekkel írják le az éghajlati rendszert kormányzó fizikai folyamatokat és figyelembe veszik az emberi tevékenység hatását is. Az előadásban megismerkedhetünk a klímamodellezés hátterével és választ kaphatunk arra, hogy jelenlegi tudásunk alapján hogyan alakul Magyarország éghajlata a XXI. század során.

A rendezvényen Csopa bérlettel, napi- vagy kedvezményes délutáni belépőjeggyel lehet részt venni.

Előzetes regisztrációtok@csopa.hu e-mail címen.



Kapcsolódó oldalak
: