2018. december 10. hétfő
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.12.11. kedd éjfélig

SZÉL Az északnyugati szelet, az ország északnyugati-délkeleti tengelyében helyenként viharos (55-65 km/h, Sopron, illetve a Dunántúli-középhegyég térségében egy-egy 65 km/h feletti) lökések kísérik. Kora délutántól csillapodik a légmozgás.

KIS MENNYISÉGŰ VEGYES CSAPADÉK Késő délutántól, estétől síkvidéken is megjelenhet az eső, zápor mellet a havas eső, hó (hódara). Megmaradó hónak (síkvidéken) kicsi a valószínűsége, de főként kedd késő délutántól az ország északkeleti felén (kb. a Győr-Dunaújváros-Békéscsaba vonaltól ÉK-re) helyenként kb. lepel - 2 cm hó hullhat.

2018.12.10. 09:49 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2018. december 10. 09:56 (08:56  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.