2018. december 17. hétfő
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.12.18. kedd éjfélig

Napközben az elsősorban a középső területeken és az Északi-középhegység térségében kialakult sűrű ködfoltok fokozatosan ritkulhatnak. Kisebb hószállingózás, esetleg ónos szitálás előfordulhat. Ma késő estig a keleti határ közelében kisebb havazás (lepel-1 cm) kialakulhat.

Az előttünk álló éjszaka több helyen képződhet sűrű köd, zúzmarás köd, nagyobb valószínűséggel a középső országrészben, amely kedden napközben csak fokozatosan ritkul.

2018.12.17. 10:00 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2018. december 17. 10:16 (09:16  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.