2018. december 11. kedd
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.12.12. szerda éjfélig

Időszakosan lehet számítani kisebb csapadékra (ma több, majd szerdán napközben egyre kevesebb helyen), amely az eső mellett egyre inkább havas eső, hó formájában hullhat. Vékony hóréteg elsősorban a ma késő délutántól holnap reggelig terjedő időszakban alakulhat ki, ekkor főként a Dunántúli-, és az Északi-középhegység térségében, illetve az Észak-Alföldön helyenként akár lepel-3 cm hó hullhat. Ma és holnap napközben síkvidéken megmaradó hó nem valószínű.

2018.12.11. 09:56 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2018. december 11. 10:06 (09:06  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.