2018. december 11. kedd
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.12.11. kedd éjfélig

A kedd hajnali órákban délnyugaton kis valószínűséggel előfordulhat átmeneti ónos eső, a nap további részében az időszakos csapadék az eső mellett, helyenként havaseső, hó formájában is hullhat, de síkvidéken napközben megmaradó hó nem valószínű. A délutáni, késő délutáni óráktól északkeleten, északon, illetve a Dunántúli-középhegység térségében helyenként akár lepel-1 cm hó hullhat.

2018.12.10. 22:10 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2018. december 10. 22:22 (21:22  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.