2019. január 16. szerda
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2019.01.17. csütörtök éjfélig

Az előttünk álló éjszaka előreláthatólag az Északi-középhegység tágabb környezetében helyenként (elsősorban a völgyekben) sűrű köd képződhet, amely csütörtökön napközben fokozatosan megszűnik.

Csütörtökön napközben az ország északkeleti részeinek kivételével néhol 55-60 km/h-s széllökések kísérhetik a délnyugati szelet.

2019.01.16. 21:08 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2019. január 16. 21:16 (20:16  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.