2018. március 22. csütörtök
Időjárási helyzet

OMSZ: 2018. március 22. 10:32

10 fok közelében

A Kárpát-medence a következő időszakban a nyugatról benyúló anticiklon peremén helyezkedik majd el, de pénteken a déli mediterrán ciklon hatása átmenetileg erősebb lesz. Fronthatással nem kell számolni.

OMSZ: 2018. március 21. 11:26

Csütörtökön napos idő

Alapvetően egy nyugatról benyúló magasnyomás alakítja csütörtökön időjárásunkat. Sok lesz a napsütés, és csapadék sem várható.

OMSZ: 2018. március 20. 11:38

Szerdán északon kevesebb, délen több felhő

Egy nyugatról benyuló magasnyomás és a medencétől délre örvénylő ciklon együttese alakítja időjárásunkat. Továbbra is hideg levegő lesz felettünk, de a déli ciklon csapadékrendszere legfeljebb érintheti térségünket, a felhőzete viszont még benyúlik a déli országrész fölé.

OMSZ: 2018. március 19. 13:07

Érintő mediterrán ciklonok

Mediterrán ciklonok érintik a Kárpát-medencét. Kedden azonban északnyugat felől szárazabb léghullámok érkeznek fölénk, többfelé felszakadozhat már a felhőzet, és kissé erősödik a nappali felmelegedés.

OMSZ: 2018. március 18. 11:05

Dél felől újra havazás kezdődik

A télies időjárásért felelős mediterrán ciklon lassan elhagyja a térséget, hétfőn viszont dél felől egy újabb ciklon közelíti meg hazánkat. Emiatt folytatódik a felhős idő, és összességében több helyen alakulhat ki csapadék, amely zömmel hó formájában érkezik.

OMSZ: 2018. március 17. 15:42

Az ország mely részén ne induljunk útnak szombat estétől?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szakemberei napok óta fokozott figyelemmel kísérik a hétvégére vonatkozó időjárás-előrejezési számításokat, mivel az északon felhalmozódott sarkvidéki hideg levegő rohamléptekben tör utat dél felé, és ez keveredve a földközi-tengeri eredetű enyhe levegővel szélsőséges időjárási események sorozatát okozza szerte az országban szombat estétől.

OMSZ: 2018. március 17. 10:53

Marad a télies idő

A Kárpát-medence időjárását egy mediterrán ciklon és a tőlünk északra elhelyezkedő anticiklon együttesen alakítja. A ciklon hátoldalán északkelet, észak felől erős, viharos széllel fagyos levegő árasztja el térségünket. Sokfelé alakul ki megmaradó hóréteg, hófúvásokra is számíthatunk, az éjszaka mindenütt fagyos lesz, vasárnap napközben is inkább csak a déli megyékben lehet pozitív a hőmérséklet.

OMSZ: 2018. március 16. 12:25

Visszatér a tél

Szombaton egy a középpontjával hazánktól délre elhelyezkedő mediterrán ciklon és a tőlünk északra lévő anticiklon együttes áramlási zónájába kerülünk. A ciklon mögött erős, olykor viharos északkeleti széllel hideg levegő áramlik térségünk fölé. Országszerte kell kiadós csapadékra számítani: az esőt egyre többfelé hó, de az ország délkeleti harmadában átmenetileg ónos eső, fagyott eső váltja fel.

OMSZ: 2018. március 15. 11:14

Sokfelé eső

Pénteken egy nyugati ciklon előoldalán sokfelé számíthatunk esőre, de a hőmérséklet csúcsértéke még az ilyenkor szokásos közelében alakul.

OMSZ: 2018. március 14. 10:26

Változékony idő

Csütörtökön egyre inkább a nyugat-európai ciklon előoldala alakítja időjárásunkat. Változó nedvességtartalmú, egy-két fokkal enyhébb levegő áramlik térségünk fölé.

Cikkek száma: