2019. május 25. szombat
Időjárási helyzet

OMSZ: 2019. május 24. 08:08

Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket

Nyugaton már hosszabb napos periódusokban bízhatunk, ezzel szemben keleten több lesz a felhő. A középső országrésztől kelet felé haladva nő a záporok, zivatarok kialakulásának esélye. Az északi, északnyugati szél csak időnkét erősödik meg. A legmelegebb órákban 17 és 22 fok várható, a naposabb részeken lesz a melegebb.

OMSZ: 2019. május 23. 07:57

Gyenge hidegfront jellegű hatás várható

Az ország nagyobb részén hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, elszórtan alakulhat ki záporeső. Keleten azonban borongósabb időre készülhetünk, sőt a csapadékra is nagyobb az esély. Megerősödik az északnyugati szél, néhol viharos széllökések is lehetnek, ami rontja a hőérzetünket.

OMSZ: 2019. május 22. 07:58

Felhős, esős idő

Az ország nagy részén ma is lehet számítani csapadékra. Míg hazánk északi, északkeleti harmadán tartósan (akár egész nap is) valószínű főként eső, addig másutt elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar a több-kevesebb napsütés mellett. A nyugatias szelet napközben élénk, erős lökések kísérhetik. Délutánra 16 és 22 fok közé melegszik fel a levegő, a leghűvösebb idő a tartósan csapadékos Északi-középhegység térségében lehet.

OMSZ: 2019. május 21. 18:00

Felhősávok a Balatonnál (konvergencia vonal)

Az elmúlt napokban mozgalmas időjárás volt a Balatonnál is. A térség fölé húzódó ciklon déli oldalán erős áramlásban látványos felhőutak, összeáramlási zónák alakultak ki, amelyekből záporok, helyenként zivatarok fejlődtek. 2019. május 20-án egy ciklon déli oldalán gyorsan vonuló konvergencia vonalak okoztak záporokat. Hideg advekció és erős délnyugati, deli szél fújt.

OMSZ: 2019. május 21. 08:02

Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket

Délelőttig az északkeleti megyékben még erősen felhős lesz az ég, és arrafelé eső, zápor is valószínű. Napközben már mindenütt erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, záporra, zivatarra szórványos jelleggel kell számítani. A délnyugati szél többfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 23 fok között alakul, délnyugaton lehet a hűvösebb.

OMSZ: 2019. május 20. 19:00

Zápor, zivatar helyenként jéggel

Délután nem csak Budapesten, az ország több pontján is megdördült az ég, záporok alakultak ki és jégesőről is érkezett jelentés.

OMSZ: 2019. május 20. 08:06

Gyenge hidegfront jellegű hatás várható

A gomolyfelhő-képződés mellett általában többórás napsütésre számíthatunk, keleten a gomolyok mellett fátyolfelhő is valószínű. Az éjszakai csapadékzónából reggel, délelőtt északon még eshet, később ismét labilizálódik a légkör, zápor zivatar több helyen kialakulhat. A déli, délnyugati szél főként a Dunántúlon megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 19 és 24 fok között várható.

OMSZ: 2019. május 19. 08:17

Nyárias idő záporokkal, zivatarokkal

Nyárias, de korántsem eseménytelen időre készüljünk a hét utolsó napján. Az éjjel érkezett záporok, zivatarok valószínűleg kora délelőtt hagyják el az északi országrészt, azután egy pár órás nyugalom következhet. Délután azonban délkeleten kiterjedtebb zivatartevékenység kezdődik, mely estére az Alföld többi részére és a Dunántúl keleti megyéire kiterjedhet. Másutt inkább csak elszórtan alakulhat ki rövid zápor. Károkat okozó viharoktól talán sehol nem kell tartanunk, de a villámtevékenység és a hirtelen érkező, szakadó eső azért figyelmet ígényelnek.

OMSZ: 2019. május 18. 08:29

Tavaszi kiránduló idő

Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Szombat délután, este északkeleten, keleten helyenként zivatarok valószínűek viharos szél kíséretében. Szombat estétől dél felől előbb jellemzően a déli, délnyugati országrészben, majd később másutt is helyenként kialakulhatnak zivatarok.

OMSZ: 2019. május 17. 08:25

Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket

Az ország döntő részén napos idő várható. Főként a keleti megyékben lehet helyenként futó zápor, illetve a keleti határvidéken kis valószínűséggel zivatar is kialakulhat.

Cikkek száma: