2019. január 16. szerda
Időjárási helyzet

OMSZ: 2019. január 16. 10:52

Enyhe idő

Nyugat, délnyugat felől egyre enyhébb, váltakozó nedvességtartalmú levegő érkezik térségünk fölé, tovább erősödik a nappali felmelegedés.

OMSZ: 2019. január 15. 11:21

Melegfront hoz átmeneti enyhülést

A tőlünk nyugatra található anticiklon peremén melegfront éri el hazánkat, így szerdán is folytatódik a melegebb, kezdetben nedvesebb, majd egyre szárazabb légtömegek beáramlása.

OMSZ: 2019. január 14. 10:34

Folytatódik a szeles idő

A nyugat-európai anticiklon peremén a délutáni óráktól nedvesebb, kissé enyhébb léghullámok érkeznek térségünk fölé. Folytatódik a szeles idő.

OMSZ: 2019. január 13. 12:16

Szeles idővel indul a hét

Hétfőre virradóan egy markáns hidegfront éri el a Kárpát-medence térségét, emiatt az ország nagy részén megerősödik, több helyen pedig viharossá fokozódik az északnyugati szél.

OMSZ: 2019. január 12. 11:21

Szeles napok előtt

Fokozatosan magassági teknő mélyül ki a Kárpát-medence felett, vasárnap éjszaka pedig markáns hidegfront érkezik, amelynek köszönhetően a jövő hét első napjaiban nagy területen viharossá fokozódik az északnyugati szél. Addig azonban még több hullámban kell vegyes halmazállapotú csapadékra számítani.

OMSZ: 2019. január 11. 10:43

Újabb havazás

Északnyugat felől nedves, kissé enyhébb légtömegek érkeznek a Kárpát-medencébe, ezért szombaton felhős idő várható eleinte többfelé, majd egyre inkább keleten havazással.

OMSZ: 2019. január 10. 11:01

Pénteken átmenetileg a napsütés dominál

Északnyugat felől átmenetileg szárazabb levegő érkezik, ezért pénteken mindenütt lehet számítani több-kevesebb napsütésre. Napközben csapadék nem valószínű, este azonban észak, északnyugat felől felhősödés kezdődik, és késő este északnyugaton már eleredhet a hó.

OMSZ: 2019. január 9. 10:57

Csütörtökön már kevesebb helyen, kisebb havazás

A Kárpát-medence fölé észak, északkelet felől fokozatosan kissé szárazabb, hidegebb léghullámok érkeznek, ezért csütörtökön már kevesebb helyen alakul ki kisebb havazás, hózápor.

OMSZ: 2019. január 8. 20:38

Marad a felhős, több helyen csapadékos idő

Az elvonuló melegfront után a tőlünk északabbra örvénylő ciklon hidegfrontja is átvonul felettünk, miközben délre egy mediterrán ciklon halad fokozatosan kelet, északkelet felé. Szerdán a Kárpát-medencében marad a felhős, több helyen csapadékos idő: északkeleten további havazás várható, másutt havas eső, eső is valószínű. Késő délutántól a szórványos csapadék egyre inkább havazás lehet.

OMSZ: 2019. január 7. 13:39

Melegfront hoz többfelé havazást

A Kárpát-medence térségének időjárását egy melegfront alakítja, amelynek hatására felhős, csapadékos időre számíthatunk. Az ország nagy részén havazás várható, de nyugaton, majd a középső tájakon is havas eső, eső, néhol átmeneti ónos eső is előfordulhat. 

Cikkek száma: